Ročník 2013

06.08.2015 10:24

První oficiální ročník závodu Expres nápoje MTB Cup Okolo Milířů se konal  v neděli  6.10. za krásného počasí a zúčastnilo  se  ho 41 bikerů a bikerek. Na trasu dlouhou 22 kilometrů s převýšením 750 metrů a několika technickými pasážemi (skok,  přejezdy přes potok a technické výjezdy a sjezdy), které k horskému kolu neodmyslitelně patří,  se postavil i trojnásobný mistr České republiky na silničních kolech, šestnáctiletý Jiří Šorm, také účastnice Craft 1000 miles Adventure Vlasta Dokoupilová, Vladimíra Vozáková a bývalá reprezentantka v běhu na lyžích Zuzana Kocumová.

V jedenáct hodin byl závod odstartován. Pekelné tempo nasadili dva největší favoriti, a to Honza Souček (Cyklofit Liberec) a Míra  Medek (Eleven team Příchovice). Po prvním kole si vytvořili pohodlný náskok a do cíle přijeli opět spolu. Na cílové pásce byl nakonec  první  Honza Souček o jedinou vteřinu před Mírou Medkem. Na třetím místě se ztrátou dvě minuty a 56 vteřin přijel  Jirka Strnad z Eleven team Příchovice. Mezi tím se na trase odehrávali jak souboje o každé umístění, tak i se sebou samým a vlastní psychikou dokončit tento krátký, ale náročný závod.

Ženskou kategorii závodu si dokonale podmanila Zuzana Kocumová (Cyklofit Liberec)  časem 1:19:46 a s náskokem více než 7 minut na druhou Lenku Bartošovou (Cyklofit Liberec) a třetí Denisu Skrbkovou. Juniorskou kategorii ovládl teprve jedenáctiletý Matyáš Bredler, kterému patří velký respekt a obdiv.